0 σχόλια

[φωτογραφία] Βυθίζεται η αγορά των φωτογραφικών μηχανών, κρατάνε τα πρωτεία οι DSLR μηχανές

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015

DSLR ή mirrorless, ποιο είναι το μέλλον; είναι η ερώτηση που στροβιλίζει στο μυαλό όσων ασχολούνται σοβαρά με την φωτογραφία και παρακολουθούν τα φωτογραφικά δρώμενα των ημερών μας.
Η ιστοσελίδα LensVid.com δημοσίευσε ένα infographic, συνοδευόμενο από ένα επεξηγηματικό video, που δείχνει ποια ήταν η κατάσταση στην φωτογραφική αγορά το 2014 (βάση των στοιχείων της CIPA).
Σύμφωνα λοιπόν με το infographic αυτό καταρχήν βλέπουμε ότι οι αποστολές φωτογραφικών μηχανών από τα εργοστάσια παραγωγής υποχώρησαν κατά 31%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους φακούς είναι -12%.
Μάλιστα η συνολική πτώση στην παραγωγή φωτογραφικών μηχανών από το 2010 είναι 75% (!!), με τις DSLR και mirrorless να εμφανίζουν μεγαλύτερες αντοχές από τις compact, των οποίων η παραγωγή καταποντίστηκε.
Όσο αφορά την άτυπη κόντρα DSLR εναντίον mirrorless μηχανών, οι mirrorless μηχανές αν και πωλούνται σε μικρότερο ποσοστό από τις DSLR κατάφεραν να διατηρήσουν την παραγωγή τους στα ίδια επίπεδα με το 2013, σε αντίθεση με τις DSLR μηχανές των οποίων η παραγωγή γκρεμίστηκε κατά 24%.
Για το 2014 η φωτογραφική αγορά διαμορφώθηκε ως εξής: το 69% των πωλήσεων ανήκει στις compact μηχανές, το 24% στις DSLR μηχανές και το 7% στις mirroless μηχανές. Τα στοιχεία δείχνουν μία σταθερή πτώση των πωλήσεων των compact μηχανών και μία μικρή αλλά σταθερή αύξηση του μεριδίου των DSLR και mirrorless μηχανών (ως ποσοστό του συνόλου), με τις DSLR βέβαια να διατηρούν τα πρωτεία στην προτίμηση των καταναλωτών.
Οι DSLR μηχανές δείχνουν πολύ μεγάλη αντοχή απέναντι στις mirrorless, οι οποίες σε σχέση με το 2012 που αποτελούσαν το 4% των συνολικών πωλήσεων, το 2014 κατάφεραν να πιάσουν μόλις το 7%. Με άλλα λόγια μέσα σε 2 χρόνια οι mirrorless αύξησαν το ποσοστό τους μόλις κατά 3%.
Αντίθετα οι DSLR μηχανές την ίδια περίοδο κατάφεραν να αυξήσουν το ποσοστό τους κατά συνολικά 8 ποσοστιαίες μονάδες.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι οι mirrorless δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πείσουν τον φωτογραφικό κόσμο, ώστε να πειστεί και ο απλός καταναλωτής να στραφεί στην επιλογή τους. Αντίθετα προς το παρόν οι DSLR φαίνεται να ισχυροποιούνται και μαζί με αυτές οι Canon και Nikon φαίνεται να παίζουν μόνες τους η μία απέναντι στην άλλη.
Βέβαια η Pentax παραμένει μία πολύ καλή επιλογή στην αγορά των DSLR, ενώ η Sony είναι "εξαφανισμένη" θέλοντας προφανώς να εδραιωθεί στην αγορά των mirrorless μηχανών, όπου όμως δέχεται σημαντικό ανταγωνισμό από Fujifilm και Panasonic.
site:http://www.pttl.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
back to top